dimarts, 21 d’octubre del 2008

PFC vs ModelBaker

A través d'un dels meus feeds de CakePHP he descobert una aplicació semblant a l'aplicació que vull pel meu projecte anomenada ModelBaker, que pinta molt bé tot i ser només per Mac. De moment es poden veure algunes imatges i un parell de screen casts que donen una idea de les funcions del programa.

Tot i tenir una idea similar no és exactament el mateix que el meu PFC. Podriem dir que ModelBaker afegeix una interfície gràfica molt amigable per construir aplicacions CakePHP, com el bake de consola que proporciona el mateix cakephp però amb GUI (i més opcions per personalitzar també).

La meva idea vol arribar al mateix punt però des d'un punt de partida diferent, a partir d'un esquema conceptual UML. Però no seria mala idea afegir un pas intermig similar al que fa ModelBaker per pulir les opcions del codi a generar segons el framework. I és que una de les intencions és no restringir-ho a un framework concret però certament, aquest punt està per veure. El que no crec que pugui aconseguir pas és una interfície tan clara i ordenada.